Vint borta mot Lillån och Adam jagar 1a platsen i skytteligan!

27 november 2020 15:01
Allsvenskan HERR

Tidig seriefinal på bortaplan mot Lillån 1-11 ( 1-3,0-6,0-2 )

Javisst var det så, Allsvenskans serieledare Lillån stod på agendan under Onsdagskvällen. Örebro gänget har verkligen överraskat så här långt, så det var ett taggat Karlstad IBF som satte sig i bilarna och åkte till Örebro.

1.a perioden Nu ska jag försöka vara ödmjuk men jag sa till sambon efter 2 minuter "Det här vinner vi lätt". Vi var extremt taggade och "på" i varje situation, Lillån verkade märkbart tagna av stundens allvar. Det tog 3 min innan vi gjorde 1-0 genom Gustav Agnemyr som är i sitt livs form, han vinner i stort sett varenda närkamp för tillfället. Riktigt kul att se! Vi fortsätter att ha stort bollinnehav och jobbar hårt i defensiven, då vi pratat mycket om Lillåns omställningar. Jag tycker inte dom får till det spelet dom haft innan alls. Dom har några avslut absolut, men långt utifrån och dom plockar Victor Sjöstedt i kassen ganska enkelt. Vi trasslar sen dock till det och bjuder hemmalaget på en straff som Per Holmblad förvaltar, en kylig straff. Snabb replik dock av Gustav Agnemyr och ledning på nytt. Matchbilden är sig lik resten av perioden, vi har väldigt mycket boll och skapar en hel del bra lägen. Lillån fortsätter tvingas ta avslut från långt håll. Det tar dock ända till sista minuten innan Tom Colling dundrar in mål nummer 3 för Karlstad.

2.a perioden Vi fortsätter bra och även om jag tycker att Lillån har lite mer av spelet inledningsvis så håller vi ändå i taktpinnen. En Adam Colling på bra humör är ju inte så kul att möta och i andra perioden så gör han 3 mål på 11 minuter. Där emellan så gör även Jesper Colling och Villiam Ronnergård mål så matchen är naturligtvis stendöd. Sista målet i perioden är ett klass mål av Jesper Colling på volley efter ett flipp pass av Johan Palmqvist, hög klass på både avslut och pass, kul att se.

3.e perioden Nu tycker jag Lillån gör det bra, man sätter in lite nytt folk, gör om lite i formationerna sätter högre press och får på så sätt lite klarare lägen än man haft tidigare. Bra målvaktsspel och lite hjälp av stolpar och ribba, gör att vi fredar kassen från påhälsning. Vi täcker väldigt mycket skott också i denna match, vilket glädjer en gammal brunkare till back som mig. 1-10 målet var också en delikatess, Adam tar ner en lyra och passar bakom ryggen till en framrusande Jesper Johansson som är klinisk i sitt avslut. Första målet för denna säsong, men inte sista, han är i bra form nu "gubben". Sebastian Sääker avslutar målskyttet när han fått bollen lite turligt av Gustav Agnemyr så är han kylig när han lägger in den. Avlsutningen blir lite avlagen men som sagt tycker Lillån gör en bra 3.e period och i den visar man varför man ledde serien. Men en bra period räckte inte denna kväll.

Adam har tagit upp jakten på poängligan Fråga, varför hade Lillån ett stort skepp på kortsidan? Såg helt ärligt inte klokt ut...

Match Söndag kl 17:00 Åby hemma, ni köper den via LÄNKEN PÅ HEMSIDAN