Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Lagan
LAG
Borta
Karlstad
KAR

GAMEDAY, borta mot Lagan!

7 december 2019 09:09
Allsvenskan HERR

Efter tre raka förluster hoppade Karlstads herrar in på vinnarspåret i den senaste hemmamatchen mot Lidköping. Imorgon lördag väntar Lagan från Ljungby, ett motstånd som har haft det jobbigt inledningsvis och ligger under nedflyttningsstrecket på nio poäng.


– Vi ska fortsätta nu på det vinnande spåret, men det kommer inte att bli lätt. Om jag minns dem ifrån ifjol, så är det ett ganska bra lag med mycket spring, men jag tror att vår grundkapacitet ska vara ett par snäpp över deras. – Gör vi bara det vi ska , då så ska det gå vägen, säger Henrik Flognman.

8–2 segern hemma mot Lidköping gav inte bara tre poäng och stärkte självförtroendet, andra och tredje-formationen spelade två-noll i matchen. Något som kan vara bra för laget i fortsättningen, att man har flera formationer som kan leverera, vilket minskar trycket på första-formationen.

– Det är viktigt att de får bygga lite självförtroende, det tar vi med oss ifrån matchen mot Lidköping. Under veckan nu har dem fortsätt att se bättre och bättre ut, säger Henrik Flognman.

En av spelarna i andra och tredje formationen är Simon Sjögren som Henrik Flognman tycker såg väldigt bra ut mot Lidköping. Han kom att svara för ett mål men Henrik tycker att han kunde ha fått gjort något till mål.

– Det är kul att Simon Sjögren är på gång. På träningen idag (läs torsdag), gjorde han en del mål och det brukar vara ett gott tecken.

Henrik Flognman tycker också att William Colling har sett bra ut och tar kliv i rätt riktning nästan varje vecka. – Det ser bra ut för honom.

• Vad ska vi tro på för matchbild mot Lagan?

– En match där vi är det bollförande laget och dem kommer att krypa hem, se till att minimera ytorna och gå på kontringar. – Jag har svårt att se någon annan matchbild, dem kommer att krypa hem, säger Henrik Flognman och avrundar; – Vi är inne på vinnarspåret igen och ska åka hem från Ljungby med tre nya friska poäng. – Sen får vi lite ledigt nästa helg och då är det skönare att gå på ledigt med tre poäng. Än att man ska gå runt fundera på annat typ av resultat.

Matchen ser man på Allsvenskan TV