ABY

Vinst i tredje och sista matchen för veckan!

1 december 2020 14:23
Allsvenskan HERR

Karlstad IBF - Åby IBK 11-5 (6-2, 2-0, 3-3) 3.e matchen på en vecka, och också 3.e vinsten på en vecka och finfina 33-10 i målskillnad.

Förutsättningarna för vår gäster kunde varit bättre, lagets två bästa spelare (obs personlig åsikt) Jonathan Peglèr och Jimmy Bagge saknades, och då åka till Karlstad och möta serieledarna är såklart tufft.

Period 1

Vi visste att Åby skulle ställa upp på egen planhalva och satsa på snabba omställningar, gärna långa utkast från målvakten. Så tålamod och högt bolltempo var ledord denna match. Vi får en kanonstart då Jesper Johansson hittar målet redan i första bytet, sen gör Adam Colling 2-0 i första femmans andra byte, då hade det gått 3 minuter av matchen, sen följer vi vår gameplan på ett mycket bra sätt under resten av perioden, riktigt bra tempo på pass och fötter, gör att gästerna inte alls hänger med, vi gör några riktigt snygga mål, där vi rullar upp motståndarna rejält, speciellt 3.e femman gör ett par riktigt snygga mål, där hela femman är inblandad i anfallet, kul att se.

Period 2

Vi börjar med att åka på en utvisning i första bytet, vi klarar dock av detta BoxPlay på ett bra sätt och kan sedan ta över händelserna igen. Vi fortsätter ha bollen mycket, men nu är bolltempo lägre, vilket gör att vi inte får lika många klara chanser. Vi får ändå några chanser och vi gör 2 mål i denna period, genom Marcus Pontusson och Sebastian Sääker.

Period 3

Den här perioden får vi ett PowerPlay med oss direkt, tyvärr så sticker Åby upp och reducerar till 8-3 under detta PP. Sebastian Sääker är sen väldigt kylig när han gör sitt andra mål för dagen, nytt PP följer och denna gång går det som det ska dvs vi gör mål. Jesper Colling frispelad av bror Adam, efter fint bollrull. Kapten Johan Uhlin får sedan avsluta målskyttet med en riktig kanon, ass av Tom Colling på denna pärla. Vi släpper till ett par mål i slutet, lite synd att vi tappar lite fokus på slutet, men även ett par bra individuella prestationer av Åby grabbarna. Inget att göra för en stabilt spelande Pontus Zarins i hemma kassen.

11 mål, fördelat på 10 olika målskyttar, visar vilken fin bredd årets Kibf har.

Jesper Johansson utsedd till matchens lirare av dagens matchvärd Toyota Motortrend AB (han får låna en Rav 4 i en vecka som pris)

På Lördag väntar Jonas Wibergs Nykvarn på bortaplan, svårspelat... Men vi jagar revansch för förra årets uddamåls förlust, så vi är taggade redan nu.