Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Nykomlingen Nacka Wallenstam på besök i Colorama Arena på söndag

10 januari 2020 20:00
SSL DAM

Det är dags för omgång 15 i damernas Svenska Superliga vilket också innebär match mellan Karlstad IBF – Nacka Wallenstam IBK. Det är en nykomling i form av Nacka som har inlett första halvan av säsongen väldigt piggt och huserar just nu på 8:e plats i tabellen, vilket innebär slutspelsplats.


Karlstad hittar vi i dagsläget på en 11:e plats i den jämna tabellen, där det endast är 4 poäng upp till Västerås Rönnby på 7:e plats. Det är alltså en spännande sista halva på säsongen som väntar där det kommer bli kamp om slutspelsplatserna ända in i det sista. Det skiljer just nu 3 poäng mellan Karlstad (15p) och Nacka (18p) inför söndagens match, så det är verkligen upplagt för en spännande drabbning mellan dessa två lag.

Vi har fått en pratstund med tränaren Johan Libäck inför söndagens hemmamatch:

Förra helgen spelades en match mot Täby på bortaplan, som slutade med förlust (2-7), hur är känslan efter den matchen?

  • Trots förlust gjorde vi en bra prestation där vi framförallt i början av matchen ofta förde spelet, Täby var dock snäppet vassare och var det bättre laget i slutändan. Såklart surt att förlora, men vi tar med oss att vi gjorde en bra insats i matchen.

Karlstad har varit inne i en resultatmässigt tyngre period nu ett tag, hur är känslan i truppen?

  • Självklart är det ingen som är nöjd när resultatet inte går med oss, vi alla är tävlingsmänniskor som tränar och spelar för att vinna i slutändan. Men samtidigt känner vi att vi har gjort godkända prestationer i några av dom senaste matcherna, som då lika gärna kunde ha slutat med vinst. Det är viktigt för oss att vi fortsätter jobba på, och ännu mer än tidigare. Det är genom hårt jobb och fokus på rätt saker som vi vänder trenden, det finns inga genvägar. Det är ett revanschsuget Karlstad som är redo att göra en stark sista halva av säsongen, det kan jag lova.

Nu väntar ett möte med Nacka. I höstas blev det vinst för Karlstad på bortaplan med 8-4, hur ser du på motståndet och på denna match som nu väntar?

  • Det som Nacka har åstadkommit hittills är såklart väldigt starkt, och det är en imponerande resa man har gjort genom seriesystemet på bara några få år. Det är ett bra lag, och det gäller för oss att vara rejält påkopplade och redo på söndag under matchen. Det kommer vara ett riktigt hungrigt och taggat Karlstad som ställer sig på planen på söndag.

Hur formerar ni matchtruppen?

  • Kajsa Rysjö-Edman kommer att starta i målet, annars håller vi lite på resten. En glädjande nyhet är att Clara Ekenström kommer att göra en kortare comeback och finnas med i matchtruppen, vilket självklart kommer vara en stark förstärkning för oss.

Vi tackar Johan för pratstunden och önskar laget ett stort lycka till i matchen mot Nacka på söndag. Självklart hoppas vi även på ett stort stöd på läktaren som är redo att heja fram Karlstad till vinst, matchen drar igång kl. 13:00 på söndag i Karlstad Innebandyarena. Biljetter finns som vanligt att köpa HÄR Men även till höger på datorn och ovanför här på mobilen!

Kan man inte vara på plats så följer man matchen lättast på SSL PLAY

Vi ses på söndag!