Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Summering efter starten på det nya året och dubbelmöten väntar

14 januari 2021 19:33
SSL DAM

Under onsdagen den 6:e januari, första veckan av nya året tog Karlstad emot Malmö FBC vilket skulle visa sig bli en jämn batalj ända in i det sista.


Matchen började bra där man såg ett Karlstad som jobbade tillsammans som ett lag i både anfall och försvar. Malmö tog dock ledningen med bara några få sekunder kvar av första perioden.

I andra perioden spräckte Frida Swahn nollan assisterad av Emma Nordsäter. Därefter kvitterar Carro till 2-2 assisterad av Emma Dahlström.

I början av tredje perioden tar Karlstad ledningen genom Frida Swahn, tvåmålsskytt för dagen och assisterades av Emma Dahlström.

Sett igenom hela matchen gör vi både ett väldigt bra hemarbete och försvarsjobb. Det är bra kommunikation på bänken som spelarna tar med sig ut på planen. Backarna gör ett riktigt bra jobb och står upp under matchens gång. Tyvärr räcker det inte och Malmö kvitterar till 3-3 i tredje perioden, matchen går till förlängning. Det dröjer dock inte länge innan Malmö avgör i förlängningen och tar hem extra poängen.

Matchens lirare utsågs till Kajsa Rydsjö Edman i målet som stod för en fin prestation med räddningar av hög klass.

Lördagen den 9:e januari åkte laget upp till Falun för att spela om ytterligare 3 viktiga poäng.

Efter den matchen pratade vi snabbt med Joakim Jönsson, assisterad tränare.

Det känns fortfarande riktigt surt, jag tycker att vi i det stora hela gör det bra, borsett från 10 minuter i andra perioden. Men jag tycker ändå vi kommer fram till flera bra lägen och möjligheter att göra mål på. Sedan släpper vi in dom för lätt och låter dom ta kommandot över matchen som blir det som avgör till deras fördel.

Vi behöver bli stabila över en hel match för att kunna vinna. Tycker framförallt att Kajsa räddar oss många gånger samt att det är roligt att Nathalia Vikström hittade nätet två gånger.

Vi önskar Joakim och laget ett stort lycka till inför helgens båda matcher.


I helgens dubbelmöten möter laget: Västerås Rönnby IBK den 15 januari kl: 19:00 på hemmaplan Täby FC IBK söndagen den 17e januari kl: 16:00 på bortaplan

Matcherna går att följa via www.Sportexpressenplay.se

Glöm inte swisha din stödbiljett till swishnummer: 123 6536 601