Allsvenskan HERR

(Vi har centrala problem med uppladdningen av nya bilder på hemsidan därför får vi njuta av denna bilden en gång till)

Lindås Rasta - Karlstad IBF 3-4 (SD)

Vinna eller försvinna var de enkla förutsättningarna inför gårdagens match mot Lindås på bortaplan. Det blev en riktig thriller, då det hela avgjordes först i sd, efter att Jesper Colling överlistat en storspelande Oskar Adler i hemmakassen.

Vi får en bra start på matchen efter mål av Adam och Tom, så ledning med 2-0 efter 4 min, och precis den start vi önskat oss, då vi hamnat i underläge just med 2-0 i alla tre möten tidigare denna säsong. Riktigt bra energi på samtliga tre femmor, och välförtjänt ledning efter period 1.

Billig straff för hemmalaget ibörjan på 2.a perioden och deras specielle målskytt Albin Jansson, gör inget misstag, otagbart för Victor i vårt mål. Lite sämre energi hos oss och hemmalaget fick till lite längre anfall och började skapa en del fina lägen. Dom har speciellt en 1.a femman som vi vet är duktiga med bollen när dom får dra ner på tempot. Kasper Hydèn kvitterar inte helt ologiskt efter ett långt anfall. Vi avslutar perioden i spel 4-5, men bra BP av grabbarna gör att det står 2-2 inför sista perren.

Vi inleder bra i slut akten och jag tycker mej se en viss trötthet hos hemmaspelarna. Vi får också med oss vårt första PP efter 4 min. Men istället för mål framåt så släpper vi ett mål efter en väldigt bra aktion av Lindås kapten Oskar Henriksson, som helt friställer Lucas Dahlström som enkelt gör 3-2. Efter detta mål så inleder vi en massiv press mot Adler i kassen och det känns som att kviterringen hänger i luften, men stolpen och ribban är i vägen. Det dröjer ända till minut 15 när vi äntligen får in bollen genom Jesper Joahnsson. Ett mål vi får sätta på turkontot, välförtjänt men ändå tursamt.

Sen avgörs det hela som jag tidigare skrivit av Jesper Colling i SD, en förlängning vi ägde totalt, men som såklart kunde slutat illa, då Lindås är duktiga på omställningar.

Söndag 17:00 i Colorama Arena ska detta drama avgöras.