11 november 2020 16:59
SSL DAM

Efter helgens match fick vi kontakt med Kajsa Edman Rysjö som fick ansvaret att vakta kassen under möte mot Team Thorengruppen.

Kajsa skriver såhär till oss:

Vi öppnar matchen bra, hittar varandra bra och kan leverera boll och komma till farliga lägen. Lyckas dock inte få in några bollar på dom lägena vi får. Istället gör Thoren 1-0 och sedan 2-0 i slutsekunderna av första perioden i PowerPlay.

Vi gör 2-1 tidigt i andra men sedan tappar laget tempo och vi går ner oss lite istället, blir kanske något mer stressade och vill mycket och istället gör vi misstagen. Vi släpper till lite för mycket och Thoren kan utöka. Lite billiga och otacksamma mål. Vi är lite för klena i egen zon och många av målen som går in bakåt styr på nån fot eller klubba och in över linjen. Inför tredje perioden har vi nu 6-1

Vi kvitterar igen ganska tidigt i sista perioden. Thoren var nog inte helt nöjda med sin prestation hitintills i matchen då de tar en timeout drygt 8 min in i tredje. Vi är fortfarande inte tillräckligt starka framför eget mål i sista och dom för göra 3 mål till.

Jag tycker inte att resultatet av matchen speglar hur matchen faktiskt såg ut. Hade vi gjort kanske 4-2 istället för att dom ska få göra 5-1 så hade matchen sett annorlunda ut. Men Thoren är ett bra lag så det ska man inte ta ifrån dom! Vi tar med oss en bra första period från matchen sen har vi fortfarande saker att jobba på.

Karlstad har i nuläget 5 förluster och 2 vinster. Till helgen väntas en tuff bortamatch mot Kais Mora IF. Matchen spelas i Idre fjäll arena klockan 17:00. Missa inte att följa tjejerna via Sportexpressen.