Lördag
23 Mar 1 match

Herr: Seger mot Åby

14 januari 2019 14:41

Åby reducerade visserligen till 4–3 inför den över 600 stora publiken som slöt upp bakom Karlstad herr under söndagen. Men KIBF stod pall och vann den viktiga matchen med 6–3 (2–0, 2–2, 2–1). Efter den pratade vi med målskytten Gustav Agnemyr och framspelaren Edvin Rönnblom.

-Dem hade en duktig kille i fickan som vände och vred mycket, så gick jag på brytning och stack ifrån och lirka in den till Baron (läs Henrik Nordblad). Lite som Gustav brukar göra ibland, berättar Edvin Rönnblom om passningen fram till 6–3 målet som kom med fem minuter återstod av matchen. En match som var oerhört viktig.

14 minuter in i den första perioden hade hemmalaget tagit kommandot med två mål och där hade Gustav Agnemyr öppnat upp målskyttet.

-Skager (Marcus Skager) bröt in bakom mål och jag fick en lucka i slottet, så fick han in den till mig, det var det bara att lägga in den, säger Gustav om målet. Framspelaren Marcus Skager kom sedan att svara för 2–0 (William Colling).

Åby reducerade sedan till 2–1 Mathias Pettersson (Jimmy Bagge) i början på den andra perioden, sedan gick Karlstad ifrån till 4–1. Kristoffer Bakke (Jesper Colling) och Oskar Thorén. Dock fick Åby sista ordet målmässigt, 4–2, Jimmy Bagge (Philip Fox).

I den tredje kom ytterligare en reducering från gästerna, men närmare än så kom man inte. Tom Colling (Sebastian Lie) och Henrik Nordblad (Edvin Rönnblom) såg till att det blev tre viktiga poäng för KIBF.

-Jag upplevde matchen som kontrollerad, vi hade en dipp i andra, annars spelade vi efter matchplanen, säger Edvin Rönnblom och fortsätter; – Vår femma hade lite strul till och från med att få ner bollen djupt, men tränarna låg på oss och när vi lyssnade på det, så löste det sig bra.

Vad Edvin tar med sig från matchen?

-Spelet när vi leder, att vi kan hålla i och gå upp och köra på dem. Både boxplay och spel fem mot sex var bra och kontrollerat. Bra driv på bänken. Det var viktigt att vi kan leverera under press när det behövs.

Vad tog då Gustav Agnemyr med sig?

-Vi följer vår matchplan och körde på hela tiden. Jobbade i försvaret och skapade i anfall. En bra genomförd match, säger målskytten och fortsätter; Att vi behåller lugn och fokus igenom matchen. Vi svävade inte iväg som vi har gjort i några matcher tidigare. Vi var lugna och trygga i båset. Gick in och gjorde det vi skulle på planen och då fick vi tre poäng med oss.