Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 2 matcher
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Idag 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 1 match
Onsdag
19 Apr 1 match

Linnea och Andreas inför slutspurten

20 februari 2023 16:47

Inför avslutningen av SSL respektive Allsvenskan Södra har vi tagit tempen på Linnéa Juhlin och Andreas Karlsson. För SSL-laget är det viktiga poäng som står på spel framöver medan för det allsvenska laget börjar fokus sakta med säkert riktas in på kval till Svenska Superligan.

SSL-laget möter FBC Kalmarsund 13:00 Colorama Arena & Allsvenska-laget möter Höllviken IBF 15:00 Halörhallen


Två positiva ass-tränare i Linnea Juhlin och Andreas Karlsson inför slutspurten av respektive säsong. I Svenska Superligan har damerna haft det kämpigt och säsongen har präglats av skador och nu börjar kampen om viktiga poäng. På herrsidan har det rullat på lite smidigare dock inte fläckfritt, där har även skador och avstängningar satt sina spår men trots det är laget är klart för SSL-playoff.

Linnea Juhlin svarar såhär inför avslutningen av SSL. **Hur är känslan i truppen inför avslutningen av grundserien? **

Jag tycker att känslan är bra, vi har gått ihop som lag gemensamt ledare/spelare.

**Hur är skade/sjukdomssituationen i truppen? **

Långtidsskadorna är ju dessvärre kvar som vi vetat om, vi fick ett sjukdomsfall kort inpå matchen i lördags men vi hoppas på att alla som kan vara tillgängliga är det till lördagens match.

Viktiga matcher framöver där poängen snart är ett måste, hur ska ni i ledarstaben och laget hantera det? Som du säger så är varje poäng viktig och de får gärna komma i rätt matcher. Vi behöver lyfta alla saker vi är bra på och ge spelarna en trygg miljö att lyckas i. Alla spelare vi har är superviktiga oavsett roll i laget så är alla roller lika viktiga, så det gäller att vi fullföljer våra uppgifter och roller till 100% så har vi en god chans att lyckas.

Kalmarsund väntar på hemmaplan på lördag, en hård nöt att knäcka men senast lagen möttes blev det vinst med 2- 4, vad kan man ta med sig från den matchen?

Tycker vi hade bra attityd matchen igenom, fokuserade på vad vi skulle göra, och spelade uppoffrande för varandra. Det är det som krävs i de flesta matcher och det kommer krävas nu på lördag. Disciplinerat, tålamod och uppoffrande.

Herrarnas ass och back tränare Andreas Karlsson säger följande. **Hur är känslan i truppen inför avslutningen av grundserien? **

Känslan i truppen känns super, det är en oerhört proffsig grupp på och utanför plan.

**Hur är skade/sjukdomssituationen i truppen? **

Småskavanker hör till, men ingen mer än långtidsskadade Degeryd.

**Till helgen blir det en liten roadtrip där bussen rullar mot Skåne och Höllviken redan på fredag,vad blir viktigt under lördagens match? **

Viktigt just nu är att fortsätta utveckla ett vinnande spel, Höllviken är en potentiell playoff motståndare så det blir en super rolig match nere i södraste Skåne.

**Det blir SSL-kval även i år, vad kan ni ta med er från förra året till årets kval? **

Framförallt att det är extremt kul att återigen vara med och tävla om SSL. Lärdomen iår är att ta med oss att de krävs ett otroligt hårt jobb för att ta steget, känns gött att många yngre i laget har ett kval i ryggen och just mixen med de äldre rutinerade hoppas vi blir vägvinnande iår 🙂

**Truppen har breddats och spetsats till, vad känner du kring laget du och din ledarstab styr över? **

Ja, viktigt att få in JK med sin rutin och tuffa spelstil. Axel kommer in med härlig energi och trots sin unga ålder spelar han moget och är otroligt duktig, det har gett oss en konkurrens om platserna framförallt på forwardssidan. Vilket har lett till ännu bättre kvaliteter på träningarna .