Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 2 matcher
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
03 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Tisdag
19 Apr 1 match

Intervju med Nicolas Schüpbach (Svenska)

12 maj 2022 20:55
Allsvenskan HERR

Intervju med nyförväret närmast från Schweiz


Hur känns det att flytta till Sverige, Värmland och Karlstad för att vara mer exakt?

Att flytta till och spela i en ny stad i ett nytt land känns spännande. Efter 12 år med min ursprungliga klubb HC Rychenberg Winterthur känns det också lite overkligt att flytta, men jag tycker att Karlstad IBF och jag själv matchar perfekt på grund av vår mentalitet. När jag besökte Karlstad fick jag ett bra första intryck. Så jag ser fram emot att bo i Värmland och få nya erfarenheter.

För de som inte känner dig, hur skulle du beskriva dig själv både som person och målvakt?

Mina största styrkor som målvakt är min energi och närvaro på planen och att kunna visa mitt bästa målvaktsspel i viktiga situationer och matcher. Som person är jag sällskaplig, jag kommer bra överens med alla och gillar att uppleva nya saker. Jag gillar att spela olika sporter, jag gillar att laga mat och baka och jag spelar även gitarr. Så jag är ganska mångfacetterad.

Du hade en bra och framgångsrik säsong i både NLA och schweiziska cupen, hur var den senaste säsongen ur din synvinkel?

Förra säsongen var väldigt lärorik och jag kunde få ytterligare erfarenhet och spela stora matcher. De prestationer vi visade som ett lag var ibland anmärkningsvärda, men i slutändan hade vi velat ha mer än det vi fick. Men det vi uppnådde var endast möjligt genom vår törst efter framgång, en stark laganda och mycket hårt arbete. Vi var nöjda med vårt engagemang och uppoffring.

Vad är dina tankar och förväntningar på den kommande säsongen?

Min förväntan inför nästa säsong är enorm. Jag ser fram emot att lära känna teamet, arbeta hårt tillsammans för att nå våra mål och jag tror att vi kommer att bli framgångsrika.