Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Karlstad IBF väljer Premier Floorball League

7 februari 2019 19:30

Karlstad IBF:s styrelse fattade onsdagen 6/2 enhälligt beslut om att anmäla Karlstads IBF:s damer till nystartade Premier Floorball League inför säsongen 19/20. Under torsdagskvällen har spelartrupperna i representationslagen på olika sätt informerats om beslutet.


Kommentar från Fredrik Olsson, ordförande:

Dagens situation, är ohållbar, Svenska innebandyförbundets toppstyrning och illa förvaltade utvecklings- och marknadsföringsarbete av SSL har nått vägs ände. Vi elitklubbar måste få möjlighet att själva bidra till och stärka arbetet med världens bästa liga. Tillsammans med Föreningen Premier Floorball League och övriga föreningar som väljer att ansluta ska vi nu staka ut vägen mot framtidens innebandy. Hårt och gediget arbete kommer att krävas av samtliga inblandade men vi känner stor tilltro och tillförsikt till att vi har fattat rätt beslut i denna svåra fråga.

Kommentar från Peter Karlsson, sportchef Dam:

Jag har varit med på möten i snart 5år om denna fråga och äntligen kommer vi vidare. Svensk elitinnebandy är en produkt som man kan göra så mycket mer med än vad som görs idag, men då behöver vi förutsättningar och medel för det. Och en av punkterna som varit viktig för oss i dessa ”förhandlingar” har varit jämnställdhet i den nya ligan. Jag är övertygad om att detta var helt rätt beslut. Sen får vi absolut inte glömma vi vill göra detta tillsammans med innebandyförbundet, så vi hoppas självklart på att den konflikten löser sig.