Lördag
23 Mar 1 match

Vinst mot ett erkänt bra lag på hemmaplan!

20 januari 2020 15:01

Lockerud borta är en av säsongens tuffaste bortamatcher, de har inte förlorat hemma sedan 26 Oktober då Åstorp Kvidinge vann med 8-4.

Men grabbarna visade direkt att man är ett par klasser bättre än Lockerud, det var stort bollinnehav från vår sida direkt från start. Vi tar också ledningen direkt genom Adam Colling på en felträff! Lockerud var dock inte ofarliga i sina kontringar, skyttekung Andreas Blomqvist och även Felix Uusitalo var farliga, men Victor i mål var lugn och fin i spelet. Men lockerud gör ändå 2 mål via Fredrik Hermansson. Någonstans i början av andra perioden tar dock Adam Colling över tillställningen helt och hållet, han är i en sagolik form för tillfället.

Först kvittering till 2-2 och sedan gör han 3-2 precis innan andra perioden tar slut, sen inleder han 3.e med att göra 4-2 i första bytet.

Vi går ner på två femmor i sista perioden, rätt beslut enligt mig, då framförallt första femman var oerhört överlägsna sina motståndare och fick hela tiden ett konstant tryck när man var på banan. Vi gjorde även om lite i tredje formationen och spelade Sjögren, Thorèn, J.Colling, W.Colling och Wedberg (hans bästa insats i år enligt mig). Även den formationen funkade bra.

Sista perioden blir dock lite sönderhackad av alla utvisningar (8 st), men vi gör ändå en mycket stabil sista period och segern helt odiskutabel. Adam gör två mål till och slutar alltså på 6 mål innan dagen är slut. Vi får ju inte glömma brorsan Tom som står för 5 assister, otroligt bra. Av de två sista målen görs ett av Jesper Colling i pp (pp funkade dock ändå inte som det skulle idag, där har vi jobb att göra under veckan), och ett av Simon Sjögren som förvaltar ett friläge på bästa sätt.

Vi gläds åt att backgiganten Jesper Johansson var tillbaka efter skada, han tillför mycket med sin rutin och pondus. Lite jobbigt dock med alla skador, vet inte när alla spelare var tillgängliga senast Största jublet i Novab arena? När Adam blev utvisad, han hade gjort 6 mål och hemmapubliken var nog rätt trötta på han… Lördagsmatch nu till helgen igen, vi hoppas på partystämning i Colorama Arena när Craftstaden kommer på besök.