KAR

Viktiga 3 poäng

9 december 2020 19:05
SSL DAM

En viktig seger efter helgens möte mot Nacka där resultatet slutade 1-2. Ett mitten möte där båda lagen spelade om viktiga 3 poäng.

Matchen startade med med bra tryck framåt med en del kontringar men anfallet hade inte riktigt sista touchen och vi slarvar bort sista passet till målfarliga lägen. Istället gör Nacka 1-0 under första perioden. Carolina Karlsson kommer fri några minuter senare in i matchen och lyckas få iväg ett skott som målvakten räddar.

Nacka får också en del skottläge utifrån som vi aktivt jobbar bort från farliga returer. Sedan är det turligt att en del hamnar utanför buren. De som inte studsar utanför jobbar vi stenhårt för att vinna tillbaka och gör ett väldigt bra jobb i det defensiva genom hela matchen.

Båda lagen har fart framåt både med boll och mycket spring i benen.

Andra perioden får vi ett powerplay ca 2 minuter in i matchen och Linnea Juhlin placerar i högra hörnet och reducerar till 1-1 med ett fint framspel från Sara Dahlström till Luize Bilinska och assisteras sist av Mathilda Jansson.

Nacka gör det bra och får till en bra frislagsvariant som tar stolpe ut.

Den andra perioden är lite mer fysiskt spel och vi fortsätter jobba hårt och försöker hålla tätt försvar.

Hälften in i andra så sätter Frida Swahn in ett viktigt mål till 1-2 assisterad av Mathilda Jansson

Tredje perioden slutar med en utvisning och Kajsa Edman Rysjö gör riktigt fina räddningar och till matchen sett gör hon en riktigt grym prestation.

Tredje perioden slutar mållös för båda lagen och resultatet skrivet till 1-2. Matchen i sig spelmässigt gör vi det mindre bra med inte så mycket offensivt spel. Men vi står upp krigar och gör det vi pratar om inför matchen försvarsmässigt.

Dagen till ära gör även Amanda Gottebo sin första match på dubbelicens.

På fredag spelas den tidigare flyttade matchen mot Pixbo 19:00 i Wallenstamhallen.

Mål: Linnea Juhlin och Frida Swahn

Assist: Mathilda Jansson x2