Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Förra säsongens silvermedaljörer som motståndare i söndagens SSL match

21 februari 2020 10:19

På söndag vankas det sponsormatcher, och för damernas del är det ett möte med förra säsongens SM-finalförlorare KAIS Mora. Det är troligtvis ett väldigt revanschsuget Mora som kommer på besök, då höstens möte mellan Karlstad-Mora slutade med en 4-3 vinst för Karlstad på bortaplan.


Mora placerar sig i dagsläget på 3:e plats i tabellen med 46 inspelade poäng på 20 matcher, Karlstad hittar vi på plats 9 i tabellen med 22 inspelade poäng på 20 matcher. Med 6 omgångar kvar av serien kan mycket hända i både toppen och mitten av tabellen, och Karlstad kommer såklart att ge allt för att nå en slutspelsplats när grundserien är färdigspelad.

En Karlstad-spelare som känner till KAIS Mora väldigt väl är den rutinerade backen Lisa Rengärde, vars moderförening är just KAIS Mora. Flyttlasset gick ifrån Mora upp till Umeå och Riksidrottsgymnasiet under hösten 2011, där blev det 3 år innan flytten ner till Karlstad. Lisa gör just nu sin 6:e säsong i KIBF-tröjan, och med matchen på söndag inräknat noteras hon för 135 spelade SSL matcher för Karlstad IBF. Vi har stämt av läget med Lisa inför söndagens fight mot moderklubben KAIS Mora:

  • Din moderklubb KAIS Mora kommer på besök till Colorama arena, hur känns det för din egen del att möta din moderklubb?

Det känns superkul! Jag tycker om att möta Mora, det har jag alltid gjort. Tror jag talar för hela laget faktiskt hehe. De är ett riktigt bra lag men vi brukar oftast vara lite extra taggade inför Mora matcherna så det känns riktigt sköj!

  • I höstens möte mot Mora blev det en vinst för Karlstad med 4-3 på bortaplan. Vad var det som ni gjorde bra i den matchen, och hur ska ni upprepa bedriften nu på söndag?

Helt klart att alla i laget var påkopplade till 110% hela matchen. Vi hade en tydlig plan och alla följde den, den matchen visade vi vilken grymt starkt kollektiv vi har. Och det som vi ska göra är att gå in med noll respekt och köra över dom! Vi ska ha tålamod i defensiven för att sedan explodera framåt

  • 6 matcher återstår innan slutspelet börjar, vad behöver Karlstad göra för att ta en slutspelsplats?

Ha fullt fokus på uppgiften. Vi ska fokusera på rätt saker och följa vår plan. Vi vet vad vi ska göra så vi måste gå ihop och göra det tillsammans! Vi är ett lag som kan spela riktigt bra och då krävs det fokus och en stor vilja. Det ska vi visa.

Vi önskar Lisa och resten av laget ett stort lycka till vid söndagens möte mot KAIS Mora.

Då det är sponsormatch hoppas vi självklart på fyllda läktare, så ta med dig massa nära och kära till Colorama Arena och hjälp Karlstad IBF till 3 poäng. Fritt inträde gäller, så se till att komma dit i god tid. Matchen drar igång 13:00 på söndag, vi ses där!