Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Karlstad
KAR

Dags för första matchen efter VM uppehållet för SSL laget

20 december 2019 10:56
SSL DAM

Imorgon (lördag) åker damerna söderut för ett möte med smålandslaget Jönköpings IK. Ett Jönköping som förra säsongen gjorde en stark säsong då man slutade på en 7:e plats i tabellen. Hittills under denna säsong har man tagit 10 poäng på 11 matcher, och man huserar just nu på en 11:e plats i tabellen.


För Karlstads del har säsongen inletts med 14 poäng på 11 spelade matcher, vilket innebär en 9:e plats i dagsläget i tabellen för Svenska Superligan Dam. Vi har stämt av läget inför helgens match med tränaren Johan Libäck:

  • Hur är känslan att dra igång med matchspel igen efter ca 3 veckors "uppehåll"?

Det är inte helt optimalt med ett VM uppehåll mitt under brinnande säsong, men det har samtidigt varit skönt att få ladda om batterierna och få en typ av nystart. Vi har kunnat slipa på en del detaljer i vårt spel som vi behövde förbättra, så vi hoppas såklart att uppehållet ska bli en positiv faktor till kommande matcher.

  • Vad tror ni om helgens match, och om Jönköping som motstånd?

Vi vet att Jönköping är ett lag som är svårslagna, det visade dom inte minst i senaste omgången när dom vann mot Mora. Men vi känner oss trygga i vårt spel, och vi har identifierat vissa delar som vi ska fokusera extra på i vår prestation under matchens gång. Vi kan vänta oss en jämn matchbild, så för vår del gäller det att inställningen och prestationen är på topp.

  • Hur ser truppen ut inför helgens match?

Vi har i princip samtliga tillgängliga, så det är såklart riktigt bra. Dom som inte är tillgängliga för spel för tillfället är Sanna Eriksson som är på semester och Nathalia Vikström som är skadad, men på god väg tillbaka nu. Hur vi formerar laget under matchen imorgon får ni se då.

Vi tackar Johan för pratstunden och önskar ett stort lycka till i matchen.

Matchen drar igång kl 14:00 i Jönköpings idrottshus, och kan du inte se matchen på plats går den som vanligt att följa via SSLplay.

Glöm även inte att köpa biljetter till kommande hemmamatch i SSL som spelas söndagen den 29:e december kl 13:00. Motståndare i den matchen är IBK Dalen, och biljetter hittar ni här.