Söndag
14 Jan 2 matcher
Fredag
19 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Angående avstängningar

5 januari 2023 18:00
Allsvenskan HERR

Harald Berlin och Anton Vestlund är avstängda. Efter matchen mot Lerum på bortaplan den 17 December, blev två av våra spelare anmälda till juridiska nämnden, av domarna. Harald Brelin och Anton Vestlund döms till 1 match respektive 2 matchers avstängning. Vi som föreningen har naturligtvis åsikter om dessa avstängningar.


Klubbchef Mikael Bergqvist om avstängningarna:

Efter matchen mot Lerum på bortaplan den 17 December, blev två av våra spelare anmälda till juridiska nämnden av domarna Kevin Larsson och Mathias Damgaard (Göteborg)

Spelarna Harald Brelin och Anton Vestlund döms till 1 match respektive 2 matchers avstängning, vi i föreningen har naturligtvis åsikter om dessa avstängningar, de kan vi lämna därhän, då vi är partiska i detta ärende.

Det jag som klubbchef i föreningen reagerar på är hur otroligt oproffsigt detta ärende skötts från Svenska Innebandyförbundets håll, matchen spelas Lördag 17 December, anmälan kommer in 3 dagar senare av domarna, som tycker sig missat dessa situationer. Då är frågan till Svenska innebandyförbundet, är direktiven från förbundet att man som domare alltid ska se alla matcher man dömt för att sedan anmäla det man tycker sig missat eller sker detta i vissa matcher när man har tid och lust?

Sen har vi juridiska nämnden, dom har alltså ett möte 3 januari för första gången efter att anmälan kommit in. Vi får beskedet 16 dagar efter anmälan kommit in, utan chans att överklaga beslutet inför helgens match då de naturligtvis inte hinner ha ett nytt möte innan Lördag. Vi föreningar i allsvenskan betalar cirka 150 000:- per lag i domarkostnader + 70 000:- i anmälningsavgift till förbundet för att få spela i Allsvenskan. Vi tycker att med de orimligt stora kostnader vi betalar till förbundet. Att man då inte i alla fall kan kräva 1 möte i veckan av denna juridiska nämnd. Sen att vi naturligtvis inte ska ha några ”hemmadomare” på våra matcher på denna nivå.

Vill vi att publik och sponsorer ska se på innebandy med respekt är det viktigt att förbundet agerar snabbare i dessa ärenden och med större seriösitet. Jag tror det är cirka 40 anställda på förbundet, någon kanske kunde ägna sig åt elitverksamheten trots jul och nyårsfirande.