Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Fredag
24 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Tisdag
09 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 2 matcher
Fredag
19 Nov 1 match
Lördag
27 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 2 matcher

Tung förlust för ett Karlstad som nu har siktet framåt

30 oktober 2020 08:00
SSL DAM

"Resultatet speglade inte matchen. Nya tag inför helgens match" säger Lisa Rengärde ”Vi båda har kommit överens om att det är krig”


Matchreferat från Warberg En matchen där vi fick en bra start och hemmalaget hade tufft att ta sig framåt i anfall. Vi var mycket mer rejäla från start. Vi spelade utifrån spelplanen och vi kom upp i anfall enkelt. Vi var först på bollarna och vi hade bra press på dem när vi tappade bollen i anfall. Vi hade även många fina lägen som vi inte sätter tyvärr.

Något positivt från denna matchen att ta med oss är att vi skjuter mer än vad vi gjort de tidigare matcherna. Vi har lite otur och fler av bollarna sitter inte där de ska. Warberg är otroligt snabba på att kontra och spela bollen snabbt. Vi tappar markeringar när de får vända spelet med fart. I övrigt stirrar vi lite för mycket boll och tappar markeringar och det tog de vara på.

Nu laddar vi om batterierna och tar emot Pixbo på lördag kl: 13:00 Colorama arena.

Och inför matchen fick vi äran att prata med två välbekanta ansikte. Fast denna gågen står dom för första gången på olika sidor planen.

Amanda Berggren nu spelandes för Pixbo Wallenstam, välkommen hem till sola i Karlstad!

"Tack så mycket!"

Hur är livet i en storstad?

"Livet i Göteborg är bra, jag trivs superbra här. Kunde dock önskat mindre regn och mer sol som Karlstad brukar bjuda på."

Hur känns det att klä nu mera klä dig i rött?

"Det känns bra, jag har kommit in bra i laget och det har varit spännande utmaning att flytta och spela i ett nytt lag."

Vi undrar såklart hur din inledning varit denna säsong?

"Inledning har varit helt okej. Med tanke på att det varit mycket nya intryck har jag inte känt någon stress för att allt ska fungera direkt. Jag har fokuserat på att komma in i allt det nya, och det känns bättre och bättre efter varje vecka."

Vad gör du mer i Göteborg än innebandyn?

"Utöver innebandyn så pluggar jag."

Hur tror du matchbilden kommer se ut på lördag?

"Jag tror att vi kommer ha mestadelen av bollinnehavet men att karlstad kommer ligga tajta i försvaret och gå på mycket kontringar. Jag hoppas på en fartfylld match!"

Vi vill ju självklart veta hur du laddar upp inför en match?

"Jag brukar ladda upp med mycket sömn och se till att få i mig mycket mat. På lördag blir uppladdningen hotellfrukost, en perfekt uppladdning enligt mig!"

Vem möter du helst i sarghörnet på lördag?

"Då får jag nog säga Lisa Rengärde, haha. Ska bli roligt att möta en av mina bästavänner!"

Härligt, vi ser fram emot helgens möte. Vi önskar dig lycka till (men inte för mycket), ses till helgen!


Amanda Berggren återvänder hem för match mot Karlstad med sitt nya lag, Pixbo Wallenstam där hon säger att hon helst möter Lisa Rengärde i sarghörnet. Vi var tvungna att kolla vad Lisa har att säga inför mötet.

Lisa, hur är läget med dig?

"Det är bara bra med mig, just idag är det sol i Karlstad så humöret är på ”töpp” som vi säger här hehe.

Hur känns det att Amanda valde att möta dig i hörnet och hur är det egentligen att spela mot sin bästa vän?

"Det känns riktigt roligt att Amanda valde mig, jag inte förvånad över att hon valde mig då vi båda två är två spelare med humör på banan. Hon är min bästavän som jag inspireras av både på och utanför planen, MEN när vi möter varandra har vi båda kommit överens om att det är ”krig”. Vi är precis likadana (kanske därför vi är så bra vänner) och vi båda vet att så fort domaren blåser av matchen och vi kliver av planen är allt som vanligt igen. Efter matchen kommer vi säkert skratta åt vissa av situationerna."

Vad har fokuset denna veckan varit för dig och laget?

"Fokuset denna veckan har varit på olika matchpunkter som vi vill förbättra. Vi har fokuserat mycket på kommunikationen sinsemellan och att få till försvaret bättre och bättre"

Hur tror du matchbilden kommer att se ut?

"Pixbo kommer troligtvis ha mycket boll och föra matchen, vi kommer få gnugga på i försvaret och ha mycket tålamod för att vänta ut kontringsmöjligheter. Matchbilden kommer passa oss bra"

Vi vill gärna veta hur du laddar upp inför en match?

"Jag laddar upp med en hel pluggdag på fredag sen blir det en riktigt god middag på fredagskvällen framför Idol. På lördagsmorgonen äter jag en bra och stabil frukost/brunch så jag klarar mig till matchen. Sammanfattat = MYCKET GOD mat och lugn och ro!!!"

Tack för att du tog dig tid och prata lite med oss imför matchen. Vi önskar dig och laget lycka till!

Matchen följer man bäst via livesändningen som ni når via DENNA LÄNKEN

Nästa match spelas uppe i Umeå söndagen den 8e nov kl: 13:00 mot Thorengruppen IBK.