Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Nykvarn
NYK
Borta
Karlstad
KAR

9-8 i dagens match borta mot Nykvarns IBF

23 november 2019 21:52
Allsvenskan HERR

Karlstad innebandy är just nu inne i en tyngre period. Borta mot Nykvarn kom den tredje raka förlusten, hemmalaget vann med uddamålet 9–8 i en målrik historia (4–5, 2–2, 3–1).


– En match på ett besvärligt underlag som Nykvarn är väldigt gynnade av. Sen är vi inne i en tung period nu där det känns som vi blir väldigt hårt straffade på våra misstag, säger tränaren Henrik Flognman efter lördagens match.

Just nu vill det sig inte för Karlstad. Detta trots att man tog ledningen bara 23 sekunder in i matchen, Tom Colling hittade fram till broder Adam. Allsvenska nykomlingen Nykvarn med tidigare Karlstad-spelaren Jonas Wiberg i laget gjorde det bra och kunde vinna den målrika matchen.

– Det var en jämn match med många lägen åt båda håll. Det var också en rolig match med mycket kamp, säger Jonas Wiberg efter matchen.

• Vad avgjorde till er fördel tycker du?

– Jag skulle säga spelet i powerplay, vi hade två och gjorde mål på ett. Jag tror att Karlstad hade mer. (Det stämmer Jonas, tre mot två, dessutom gjorde Nykvarn mål i fyra mot fem), säger Jonas Wiberg och fortsätter; – Vi tar med vårt slit emot ett bra lag som Karlstad är.

• Du som har spelat i Karlstad, vad bör de ta med sig och vad ska dem förbättra i spelet?

– Deras slit, dom är tunga att möta. Mest powerplayet skulle jag säga, annars är dom tunga, tycker Jonas Wiberg som noterades för en assist i matchen.

Vi vänder där tillbaka till tränaren Henrik Flognman. • Vad kan man dra för lärdom av matchen?

– Det gäller att vi är mer noggranna i vårt spel och att vi inser att spelet med boll är grunden till ett bra försvar. Om vi tappar boll gör det inte så mycket om vi har balans i laget, säger Henrik Flognman.

• Förstår, powerplay-spelet, är det något som ni vill förbättra?

– Det vill vi absolut. Idag funkade det inte alls. Hade vårt powerplay varit normalt, då hade vi vunnit matchen med ett par bollar, tror Henrik.

• Vad går det ändå att ta med sig ifrån matchen?

– Vi tar helst inte med något, utan nu gör vi en nystart och kommer visa redan på fredag i nästa match hur innebandy ska spelas.

Då väntar IBK Lidköping på hemmaplan. Colorama Arena 19:00.

Matchfakta:

Mål Nykvarn: Oscar Janthe 3, Valdemar Ahlroth 2, Lucas Rigogiannis 2, Oliver Mattsson, Linus Dahlström. Karlstad: Anton Vestlund 3, Adam Colling 2, Tom Colling 2, Simon Sjögren.