Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Åstorp
AST

Laddat Karlstad inför premiären

26 september 2019 09:00
Allsvenskan HERR

Serie– och hemmapremiär i ett. Det kan inte bli bättre. Dessutom är Adam Colling åter tillbaka i moderföreningen.


– Att Adam Colling kom hem till Karlstad betyder väldigt mycket. Det är en av klubbens bästa spelare genom tiderna, helt klart. Det är en sådan spelare som kan vara skillnaden på vilken serie vi spelar i nästa år, säger Marcus Pontusson som kommer närmast ifrån spel i SSL med Örebro.

Ja, det vankas serie– och hemmapremiär på lördag när Karlstad IBF gästas av Åstorp/Kvidinge IBS från Skåne. Det är en nykomling som kommer på besök, man trillade ur allsvenskan för två säsonger sedan och tog sig upp igen – direkt.

För Karlstads del var förra säsongen en prövning, många unga spelare från egna ledet slussades in och fick mycket speltid, äldre spelare som Tom Colling drog ett stort last och såg till att det blev allsvenskt spel den här säsongen.

• Vi kommer in på det när vi frågade Tom Colling om vad han har blivit bättre på om vi backar bandet fem år tillbaka i tiden? – Det mesta. Både på och utanför planen. Avvägningar i försvaret.

– Hamna rätt i anfallet och med Kristian Wendel som tränare förra året, bättre kost som nu ger bättre effekt på träningen, säger Tom Colling och fortsätter;

– Det var ett lärorikt år förra året, vi fick slita som galningar för varje millimeter. Det var nyttigt för hela föreningens herrsida med många yngre som fick ordentligt med speltid och ansvar.

– Det har dem med sig nu. För det var starkt av oss att klara det tillslut och det var tack vare att vi var extremt bra tränade. – Jag tar med mig förra året även om det var ett jobbigt år i många stunder.

Tom Colling kommer den här säsongen att bära kaptensbindeln, något han har gjort vid andra tillfällen genom åren, men nu börjar han med C:t på armen. • Vi undrade vad han tar med sig in i den rollen och vad som blir viktigt att tänka på?

– Att vara mig själv. Vi har många lagkaptener i detta lag. Många har varit med flera år och spelat alla möjliga viktiga matcher. – Jag ska driva detta i rätt riktning och får den bästa hjälpen man kan få med det, säger Tom Colling.

• Vi återvänder där till Marcus Pontusson och frågar honom om hur han har upplevt försäsongen? – Vi har haft en bra försäsong där vi mött lite varierat motstånd. Men det ska bli riktigt skönt att dra igång med seriespel, där matcherna gäller något på riktigt, berättar Hagforsfostrade Marcus.

• Vad har du för tankar på säsongen som kommer? – Jag tror och hoppas att det framförallt kommer bli en rolig säsong med grabbarna. Resultatmässigt så hoppas jag ju självklart att vi når playoff och vara med och utmana om en plats upp till SSL, tror Marcus. • Denna sejouren är Marcus Pontussons tredje i Karlstad och vi undrar där vad han har förbättrat sedan sista han var här? (2016/2017).

– Framförallt mitt defensiva spel i egen zon. Annars är jag fortfarande den där backen som inbillar sig att man är forward ibland.

• Vad gav SSL-säsongen i Örebro?

– Väldigt mycket. Att spela klokare och försöka göra så få misstag som möjligt framförallt. Man blir otroligt straffad när man ligger fel eller slår bort en passning på den nivån, så just de momenten fick man verkligen jobba på under fjolårets säsong.

• Vi lät Tom Colling få sista ordet när vi frågade honom om vad Karlstad Innebandy betyder för honom? – Väldigt mycket. – Det vet nog dom flesta efter alla dessa år. Jag trivs bra med hela föreningen och det är väldigt kul att vi fått ett så slagkraftigt lag i år, avrundar Tom Colling.

Nu på lördag, Colorama Arena, 15:00. Be there or be square.