KAR

Djurgården för starka...

6 april 2021 20:00
Kval SSL

Djurgården - Karlstad IBF 10-7 (2-3,4-1,4-3) Match 1 i Playoff 2, Bäst av 5 gäller. Vi åkte till Stockholm för att möta Norra Allsvenskans bästa lag, i deras hemma hall Eriksdalshallen, tufft naturligtvis.

Matchen blev försenad pga att det regnade in, detta verkade dock inte bry grabbarna nämnvärt, trist för innebandyn som sport då vi försöker bredda intresset så är det såklart viktigt att arrangemanget är bra, annars blir det tyvärr lite korpvarning.

Per 1 Vi får dock en bra start när Tom Colling pangar in 1-0 till oss redan i det första bytet, kanonskott trots det mycket sträva golvet. Tyvärr snabb replik av hemmalaget, på en snabb omställning hinner vi inte riktigt med och Adam Kimström är kylig i avslutet, när han lägger den under Victor som vaktar kassen åt oss. Sen tar vi åter hand om spelet och jag tycker vi har ett klart övertag, vi rullar boll, det går väl inte riktigt lika fort som hemma i Colorama Arena men vi känns bolltryggare än DIF, därför kommer deras ledningsmål överraskande och inte rättvist i det skedet av matchen, Vi får dock chansen i pp kort efter och då är det omvända roller Adam Colling mål på ass av Tom, vi fortsätter även efter målet att vara det bättre laget och vi hinner med ett mål till innan paus, Johan Palmkvist efter snyggt ass av Simon Sjögren. Spelmässigt borde vår ledning varit något mål större, men vi går till vila med 3-2.

Per 2 Mardrömsinledning på 2.a, ett heltaggat hemmalag kör på med högpress och vinner närkamperna, och därmed alla andra bollar, två mål på 2 minuter gör att vi tappat initiativet och hemmalaget är i förarsätet, 4-3 målet gjordes av förre Kibf profilen Johan Kapple, Vi hinner inte riktigt med i deras snabba omställningar, vi stirrar mycket boll, vilket gör att vi tyvärr släpper både 5 och 6 av deras skyttekung Patrik Schantz, självklart en duktig spelare, men vi bör ha bättre koll på en sån kille, vi får dock in en viktig reducering genom Johan Uhlin, precis innan paus.

Per 3 Vi återtar taktpinnen i början av perioden, får också in ytterligare en reducering när Adam gör ett riktigt klassmål på volley, och vi är riktigt bra med i matchen, det står och väger för att dra till med en klyscha, tyvärr väger det över åt hemmalaget denna afton, då man gör ett par snabba mål, visserligen reducerar vi i spel 6-5, och har lite hugg, men det vill sig inte denna dag.

Tycker som jag skrev inledningsvis, att vi är det bättre spelande innebandylaget, men DIF var effektiva och snabba i sina omställningar, vann fler närkamper och det är ibland viktigare än att ha det bättre passningsspelet, men vi har absolut bra chans att vända detta, få bättre fart på fötterna och stå upp bättre i närkamperna, så kommer vi lösa detta.

Målen: Adam Colling 2, Tom Colling 2, Johan Palmkvist 1, Johan Uhlin 1, Villiam Ronnergård 1

Tack till alla som var med på Olearys och kollade på matchen.

Torsdag kl 19:00, missa inte match 2.