IKSU Sportcenter Arena

24 januari 2020 09:34
SSL DAM

Det har blivit dags för omgång 18 i damernas SSL, och för Karlstad väntar ett tufft bortamöte mot tabellettan IKSU ifrån Umeå.

Det är ett revanschsuget Karlstad som åker upp till Umeå under lördagen för att ta sig an topplaget IKSU. Karlstad står just nu på 20 inspelade poäng efter 17 matcher, och placerar sig därmed på 8:e plats i tabellen. IKSU leder serien ganska överlägset då man på 17 matcher har spelat ihop 48 poäng. Senaste förlusten som inkasserades för IKSU kom i den första omgången, dvs att man just nu har 16 raka vinster. Så det är en härlig utmaning som väntar Karlstad IBF på söndag.

Vi har stämt av läget med tränaren Johan Libäck inför söndagens bortamatch mot IKSU:

Det blev en riktig spännande match förra helgen då Endre tillslut stod som segrare med 9-7, hur är känslan efter matchen?

• Det har varit blandade känslor ifrån matchen, väldigt starkt av oss att vi nästan hämtar ikapp ett stort underläge på det sätt vi gör i slutet av matchen, men också surt att matchen rinner iväg resultatmässigt i framförallt den andra perioden. Vi sätter oss tyvärr i en sits där vi hela tiden får jaga i matchen, och den uppförsbacken blev lite för stor. Så surt med noll poäng, men vi tar med oss vår fantastiska prestation som vi uppvisade i den tredje perioden.

Nu väntar ytterligare ett topplag då ni ställs mot IKSU på bortaplan, hemmamötet slutade med IKSU seger med hela 9-0. Hur ska ni ta er an matchen?

• Vi ska ta oss an matchen med inställningen att åka upp och göra en ruskigt bra prestation, det är det allra viktigaste fokuset för oss. Sen en fin målsättning är att resultatmässigt nå ett bättre resultat än förra matchen mot IKSU, och vi åker verkligen inte upp och ber om ursäkt för att vi är där. Vi ska göra det riktigt jobbigt för IKSU.

Hur är känslan rent generellt runt truppen?

• Jag tycker att känslan är bra, vi har återfått självförtroende efter en lite tyngre resultatmässig period, och vi tror på det vi håller på med. Vi har visat att när vi är som bäst då är vi ruskigt bra, men vi behöver fortfarande bli bättre på att hitta en jämnare nivå. Vi tror stenhårt på att nå vårt mål som är slutspel, och det är dit samtliga siktar.

Vi tackar Johan för pratstunden och önskar laget ett stort lycka till vid söndagens match mot IKSU! Matchen kan ni som vanligt följa på SSL PLAY, och matchen drar igång kl 13:00 på söndag i IKSU Sport.