Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Lite härlig statistik inför fredagens match mot Lillån!

23 oktober 2019 08:33
Allsvenskan HERR

Bara Team Thorengruppen i den norra allsvenskan har hittills lyckats göra mer mål än Karlstad IBF. Umeålaget har på de inledande fyra omgångarna satt 33 mål. Karlstad har kommit upp i 31.


När vi där väljer att zooma in på statistiken och kollar på topplagen i den södra serien och hur många olika målskyttar dem har. Då toppar Karlstad där också, tolv olika målskyttar har nätat för KIBF, Fagerhult Habo har också tolv olika målskyttar, Nykvarn och Lillån nio, Lindås sex. Team Thorengruppen 16 olika målskyttar, Tullinge elva, Wibax-Piteå IBK nio och tolv på Sundsvall FBC och AIK i den norra serien.

– Det är en av våra styrkor, bredden på truppen och jag tror att det kommer vara viktigt under säsongen att vi har många som klarar av att göra mål, säger tränaren Niklas Hovivuori.

Lillån som väntar hemma på fredag i Colorama Arena kommer ifrån en 5–7 förlust på hemmaplan mot svårspelade Lagan. Men man har bjudit på många mål framåt som bakåt. Borta mot nykomlingen IBK Lidköping vann man med 8–13, Nykvarn besegrades hemma med 7–4 och på bortaplan i premiären mot Onyx vart det förlust med 8–5. Det borgar för en anfallsinriktad och rolig match.

– Framförallt ska det bli skönt att få komma hem och få spela på ett bra underlag. Så vi kan börja spela vårt spel, där vi rullar mycket boll och äger matcherna. Studsa tillbaka till spelet, säger Niklas Hovivuori.

• Hur har du upplevt de fyra första matcherna?

– Jag tycker att vi har gjort bra matcher hemma och på bortaplan har vi lyckats vinna. Det är inte så lätt att spela innebandy på parkett, men laget har visat upp en styrka, säger Niklas Hovivuori och åsyftar Fagerhult Habo och senast Crafstaden Oskarshamn, två parkettgolv-matcher.

• Där kommer vi in på hur han har upplevt nyförvärven inför säsongen?

– Vi har fyra nya i vår första femma (red anm, backarna Jesper Johansson och Johan Uhlin, forwards Adam Collin och Anton Vestlund) som har gjort det bra. Men vi förväntar oss att dem ska göra det bra. Den formationen håller SSL-nivå. – Någonstans väntar man att dem ska visa kväll efter kväll att de håller lite högre nivå, säger Niklas Hovivuori och fortsätter; – Dem andra som har kommit in tycker jag har gjort det riktigt bra. Både yngre och lite mer etablerade spelarna. Alla har gjort det bra. – Det är bredd på laget och stenhård konkurrens, det är svårt att få speltid. Man måste jobba stenhårt för att få spela.

Niklas Hovivuori hoppas på mycket folk till Colorama på fredag. – Jag hoppas på att vi ska kunna bjuda på innebandyfest på fredag och att publiken hittar till hallen, avrundar den sympatiske finnen.

En sak är säkert. Det kommer att bli en målrik historia mellan två mål-glada lag, en sån match vill man inte missa. Colorama Arena 19:00 på fredag! Biljetter hittar ni här till höger (dator) eller ovanför (mobil)

Har man inte möjlighet att se matchen på plats sänds den på Allsvenskan TV

Fotnot: Både Sundsvall FBC och Hagunda IF i den norra allsvenskan har båda gjort 31 mål. Djurgårdens IF i samma serie har bjudit sina supportrar på 29 mål framåt. Karlstad har släppt in näst minst mål i båda allsvenskorna med 14. Endast Lindås med 13 insläppta är bättre.